Szeptemberi hírek

1. Elkezdődött óvodánkban a harmadik nevelési év. Örömmel láttuk, hogy az óvodakert gyepje alig károsodott a nagy nyári aszályban. Köszönet ezért elsősorban sok közösségi munkát vállaló szülőknek és az óvodai kollégáknak. Szeptember 7-én szombaton az óvodakerti eszközöket fejlesztették tovább az ismét nagy létszámban megjelent szülők. Köszönet mindenkinek! (Erről a szép közösségi összefogásról fotókat is közzéteszünk a honlapon.)

 

2. Veni Sancte. 2013. szeptember 8-án, délután 4 órakor tartottuk a Szent Imre-templomban a Veni Sancte szentmisét, amellyel a Szentlélek segítő kegyelmeit kértük az új, immár harmadik nevelési évre. A Szentlélek az Atya és Jézus lelkének kiáradása. A szeretet és a közösség lelke, a megelevenítő, életet adó lélek. Nagyon nagy szükségünk van rá, hogy gyermekeink egyre inkább élettel teltek legyenek, és a szülők örömmel éljék meg a – minden nehézsége ellenére – legszebb és legfelemelőbb hívatást, az életgondozást és az embernevelést.

 

3. Szülői értekezletek. Szeptember harmadik hetében lezajlottak az első szülői értekezletek. Minden csoportban bemutatkozott új intézményvezetőnk, Szerepi Imréné, Erzsike. Ő közel két évtizede a fóti Gondviselés Katolikus Óvoda vezetője. Országosan elismert szakértelmével és tapasztalatával segíti és vezeti óvodánkat.

 

4. Családi nap. A Fehér margaréta csoport közössége teljes létszámmal ott volt a plébániakertben szeptember 21-én, szombaton délelőtt, hogy a csoportszinten tartandó idei családi napok sorozatát ők kezdjék el. A program szabadban főzött közös ebéddel zárult.

 

5. Szülői fórum. Az idei évben az első szülői fórumot 2013. szeptember 26-án, csütörtökön 17 órától 18 óráig tartjuk a Szent Erzsébet Katolikus Óvodában. Szeretettel várjuk a kedves szülőket, főleg azokat, akik újonnan kapcsolódtak be idén intézményünk életébe. Összefoglaljuk a legfontosabb elveinket, kiértékeljük tapasztalatainkat, és előretekintünk az idei évre. Bemutatkozik ezen a fórumon is új intézményvezetőnk, Szerepi Imréné Erzsike. Lehetőség lesz neki is és József atyának is kérdéseket feltenni.

 

6. Imakör. Szeptember 26-án folytatódik a kéthetente, csütörtök este 7 órától 7.45-ig tartandó imaköri összejövetel is. Van egy meditatívabb és egy hagyományosabb imaközösség. Lesz édesanyák estje is advent és nagyböjt folyamán. Minden hétfőn reggel háromnegyed nyolckor a szülők számára is lehetőség van bekapcsolódni a hétkezdő imába a Szűzanya szobornál.

 

7. Bábműhely. Ildikó óvónő szeretettel várja az új szülőket is, hogy bekapcsolódjanak a bábkészítésbe és a bábelőadásokba. Az első próba szeptember 26-án, 18 órakor lesz az óvodában.

összeállította: Szabó József atya