A beiratkozási időszak tapasztalata – 2011. május 4.

1. A sok héten keresztül hirdetett három beiratkozási napon kétszáz szülő érdeklődött a gyermeke felvétele ügyében a Szent Erzsébet Katolikus Óvoda vezetőinél. Bármennyire is szerettük volna mindegyik gyermeket felvenni, a Váci Egyházmegye legnagyobb katolikus óvodájának is véges a befogadóképessége. Így 168 gyermek szülei kaptak „felvételt nyert” határozatot. A döntést alapvetően az befolyásolta, hogy előzetesen (például a honlapon keresztül) mennyire tájékozódtak a szülők az óvodával kapcsolatosan, mit tudtak a katolikus intézmény sajátosságairól.

Sokan megkésve, utólag érdeklődnek az óvodába való bekerülés lehetőségéről. Ez a 2011/12-es tanévben gyakorlatilag már nem oldható meg. Amennyiben visszalépés miatt mégis szabaddá válik férőhely, a jelentkezők sorrendjét és tájékozottságát vesszük figyelembe, és pontosan olyan felvételi formát alkalmazunk, mint április 11-én és 18-án. Kérjük, hogy a honlapot rendszeresen olvassák. Személyes tájékozódás esetén pedig vegyék figyelembe, hogy még nem készült el, nem működik az intézmény. Érdeklődni egyelőre a plébánián lehet. Azonban a plébános lelkipásztori feladatai a felvételik lezárultával prioritást élveznek. Az Egyházban a plébánia szerteágazó lelkipásztori eseményei elsőbbséget kapnak az óvodával szemben. Ezért csak hétfőn és szerdán tudunk a hivatalos időben, 9 órától 12 óráig, telefonon vagy személyesen óvodai ügyekben tájékoztatást adni. Tisztelettel kérjük ennek figyelembevételét.

A gyermekek összetételét nem tudtuk kiegyensúlyozni. Több mint 100 kiscsoportos népesíti be szeptemberben a tágas épületet. Ez azt jelenti, hogy két évig csekély létszámú lesz a kimenő évfolyamunk, tehát nagyon korlátozott számban tudunk csak gyermekeket felvenni a 2012/13-as és a 2013/14-es tanévben. Bízunk benne, hogy 2014. év őszére már olyan szakmai és lelki minőséget sikerül felmutatnunk, hogy nem lesz gond újból benépesíteni a hat foglalkoztatós óvodát olyan szülők gyermekeivel, akik elkötelezettek a lelki nevelés ügyében. Egyébként az előrejelzések szerint 2014-ben lesz a legtöbb óvodába jelentkező gyermek városunk vonatkozásában.

Május közepén az építkezés alatt álló óvoda épületében az intézmény munkatársai találkoznak és ismerkednek, júniusban pedig a már elkészült épületben a szülőket tájékoztatjuk a szeptemberben kezdődő óvodai életről.

2. Kérjük mindazokat, akik még nem küldték vissza a személyi lapot, május 12-ig tegyék meg.

3. Május 7-én, szombaton ismét lesz közmunka az óvoda kertjében. A füvesítéshez készítjük elő a talajt. (Ásó, lapát, gereblye)

Görög templom épül Dunakeszin

Idén remélhetőleg elkezdődik a görög katolikus templom építése Dunakeszin. Május 7-én, szombaton este 6 órakor lesz az első jótékonysági rendezvény a templomépítés támogatására, mégpedig a Radnóti Miklós Gimnázium aulájában. Többek között Berecz András és Pitti Katalin is fellépnek. A támogató belépőjegy 2.000 Ft.