2015. Szeptember hónapunk eseményei

2015 09_első napok_033_resized59 új kisgyermeket fogadott intézményünk az idei nevelési évben. Ebből 42 új család! Isten hozta őket! Csoportjaink az alábbiak lettek:

  • 2 mini – kis csoport (Margaréta, Pitypang),
  • 1 kis – középső csoport (Tulipán),
  • 1 középső – nagy (Hóvirág),
  • 1 nagy-maxi csoport (Harangvirág) és
  • 1 teljesen vegyes csoport (Menta)

Teljes alkalmazotti létszámmal kezdhettük meg az évet, új lelki vezetőnk, Kecskés Attila plébános atya bátorító szavaival. Felemelt bennünket arra a feladatra, amely minden keresztényé: Meghívottak vagyunk és küldöttek. Tanúk, akik tanúskodnak arról, hogy Krisztushoz tartoznak. MEGISMERNI – MEGSZERETNI – KÖVETNI. Ez a hármas cselekvés önmagunkra nézve, és a ránk bízottak felé, legyen az gyermek vagy felnőtt.

 

Nyári időszak alkalmával megszépültek, átrendeződtek a munkatársak keze által a csoportszobák, a gyermekebédlő, a felnőttebédlő, a titkárság, az emeleti közösségi szobák. Az idei nevelési évtől minden teremnek lesz 1-1 magyar védőszentje. Óvónénik, dajka nénik már választottak is, hamarosan mindenre fény derül. 🙂

 

Beszerzésre került az ovi számára az első új mosógép, 3 csoport számára új tányérok, a teljes alkalmazotti közösség számára felnőtt étkészlet, minden csoport számára 2-2 db szekrény a tisztasági eszközök, és törülközők tárolására, illetve további 5 kis szekrény a fejlesztő szobába.  3  csoportban játéktároló – térelválasztó polcok lettek vásárolva, az összes szőnyeg tisztítóban való tisztíttatása megtörtént. Fenntartónk támogatásával beszerzésre kerültek új fejlesztő (hallás és beszéd fejlesztő) játékok. 120.000.- értékben évkezdő induló vizuális eszközöket vásárolnak meg az óvónénik, és a csoportok eszközigénylistája alapján újabb eszközök megvásárlását tervezzük.

 

Rengeteg szülői adomány érkezett az év kezdésre! Hálásan köszönjük! Az adományokról átadás – átvétel készül. Továbbra is örömmel fogadunk felajánlásokat. Az alábbi linkre kattintva lehet a támogatás szándékát rögzíteni: ESZKÖZTÁMOGATÁS

 

3 csoportban megtörténtek a szülői értekezletek, Harangvirág, Tulipán és Menta csoportban. Nagyon magas arányban vettek részt a családok (85 -90%)! Veni Sancte évkezdő szentmisénknek a Szent Mihály Templom adott helyet, ahol Kozsuch Zsolt plébános atya és lelki vezetőnk, Attila atya közösen mutatták be a legszentebb áldozatot. Megünnepeltük Szűz Mária születésnapját (Kisboldogasszony ünnepe, szeptember 8.), és kertrendezések alkalmával előkészítettük Mária kertjét, melyben elhelyezésre kerül egy kis lourdes-i barlang. Mária neve napján (szeptember 12.) megtörtént az első Csendes Perc a tervezett kert helyén.

Az Alapítvány híreiben már olvasható az örömhír, hogy beszerzésre került 2 db 4 személyes libikóka. Köszönjük a támogatást!

Pár kép szeptemberről: