Óvodánk bemutatkozik

Óvodánkról

Óvodánk 6 csoportja, összesen 152 kisgyermek ellátására alkalmas. 

A csoportszobáink jól felszereltek, és esztétikus elrendezésűek. Az elrendezés évről évre változhat, az adott korosztály igényeihez igazodva.

Az alagsorban tágas, kiemelkedően jól felszerelt tornaterem biztosítja a gyermekek számára a változatos mozgásformákat, és fejlesztési lehetőségeket. Az óvoda udvarának nagyszabású és teljes átalakítása, 2018-2020 között történt, fenntartói és állami támogatással. Az udvart forgó rendszerben használják a csoportok, hogy mindenki élvezhesse a sokoldalúságát. Az udvarrészek a funkciójuk mellett egy szimbolikus tartalmat is betöltenek, hisz tematikus udvarrészek lettek kialakítva: Édenkert, Wartburg vár, Noé bárkája, Vizi világ. Az ovikert program megvalósulása révén pedig lehetővé válik a haszonnövények termesztése, fűszerkert kialakítása. Így az udvar átalakítása már nem csak a mozgás kielégítésére szolgáltat nagyszerű alternatívákat, hanem a környezettudatosság megélésére nevelésben is jelentős szerepet kap, valamint ünnepek, rendezvények szervezésének nagyszerű helyszínévé vált.
Az Ovi Sportpálya pályázati program által, kaptunk az önkormányzat támogatásával egy sportpályát is, rengeteg eszközzel, ezáltal még változatosabb mozgásformákat tudunk biztosítani a gyermekek számára.

Az alkalmazotti közösség tagjainak nagytöbbsége aktív közösségi életet él a plébániákon, bekapcsolódva a közösség életébe. Emiatt a családoknak nem csak az óvodán belül van kapcsolódási pontja az intézmény dolgozóihoz, hanem sokakkal személyes ismeretségük van a plébániai közösségekből, alkalmakról. (babaklub, női kör, énekkar, komatál…) Ez fantasztikus lehetőséget biztosít ahhoz, hogy személyessé, és élővé tegyük a hitünket, és példánkkal előjárva vonzóvá tegyük Krisztus követését a kereső családok számára is.


Óvodánk képekben (2024-es képek)

https://drive.google.com/drive/folders/1Zd1Sd1wcYog3CFU9XmF8Oi5OJLVXruu0?usp=drive_link

Ovibemutató videó (2020.)


Családok tanúságtevő videója:


Miért pont a Szent Erzsébet katolikus Óvoda? (2020.)